NAUČNO ISTRAŽIVANJE I MENTORSTVO KAO USLOV ZA PISANJE MASTER RADOVA I DOKTORSKIH DISERTACIJA

Vlado Nikola Radic

Sažetak


Sažetak

Naučno istraživanje je prvi korak u pripremi za pisanje master radova i doktorskih disertacija. Ono je povezano sa orijentacijom studenata i preferencijama koje su pokazali tokom osnovnih studija, kao i smislom za bavljenje naučnim radom. Osim metodologije naučnog istraživanja i oblasti kojom će se baviti u master radu ili disertaciji, studenti treba da poznaju i tehnike istraživanja, rad na terenu, kao i da steknu neophodne veštine koje će im omogućiti široke profesionalne mogućnosti za zaposlenje nakon završetka master rada ili disertacije. U vezi s tim, treba ukazati da je značaj naučnog istraživanja nemerljiv, ne samo za pripremu i pisanje master radova i disertacija, nego i za dalje profesionalno angažovanje.


Ključne reči


istraživanje; metodologija; disertacija: mentor; studije

Reference


mpn.gov.rs

Grupa za analizu i kreiranje javnih politika, Kvalitet doktorskih studija u oblasti društvenih i humanističkih nauka u Srbiji, Beograd, 2018.

Milosavljević, N., Osnovi naučno-istraživačkog rada, Naučna knjiga, Beograd, 1989.

Ristić, M. između nauke i poezije, Centar za multidisciplinarne studije Univerziteta u Beogradu i Institut tehničkih nauka SANU, Beograd, 2000.

Pečujlić, M., Milić, V., Metodologija društvenih nauka, Vizartis, Beograd, 2003.

Šešić, B., Opšta metodologija, Naučna knjiga, Beograd, 2005.


Ceo tekst: PDF

Povratni linkovi

  • Trenutno nema povratnih linkova


Copyright ⓒ 2013 ..: Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo - Beograd :..